Julestemning og leverpostejproduktion på Aabenraa Havn

På Aabenraa Havn er der ekstra travlt op til jul. Danish Crown, som siden 1997 har haft produktion på havnen, fremstiller over halvdelen af al den leverpostej, der spises i Danmark. Særligt julepostejen, der fremstilles med en særlig opskrift og høj kvalitet, er en eftertragtet favorit ved julens mange fester.

– Vi har skruet op for produktionen i juletiden. Vores medarbejdere arbejder i både dag- og nathold for at møde efterspørgslen på alt fra klassisk leverpostej til julepostejen, som er noget helt særligt, fortæller fabrikschef Karsten Engebæk.

Aabenraa Havn – en vigtig brik i logistikken
Danish Crown producerer årligt omkring 8.000 tons leverpostej i mange varianter, herunder klassisk, økologisk, vegansk og fedtfattig leverpostej. Fabrikkens placering på Aabenraa Havn spiller en vigtig rolle i at sikre en effektiv og hurtig distribution til hele landet. Fra produktion til centrallager går der maksimalt 33 timer, og hele processen fra råvarer til færdig leverpostej tager kun tre timer.

Havnedirektør Henrik Thykjær understreger, hvordan havnen bidrager til produktionens succes:
– Aabenraa Havns placering gør det muligt at skabe en optimal logistikløsning, der forbinder produktionen med resten af Danmark. Det er en vigtig del af vores arbejde at understøtte virksomheder som Danish Crown, som bidrager positivt til både lokalområdet og den danske fødevaresektor.

Historie og tradition i nye rammer
Danish Crowns produktionsanlæg på Aabenraa Havn har rødder i lokalhistorien. Området har huset fødevareproduktion siden 1922, hvor det oprindelige slagteri blev etableret. Siden da er anlægget blevet moderniseret og ombygget til leverpostejsproduktion, men enkelte historiske detaljer, som de originale fliser fra slagtergangen, er stadig bevaret som et vidnesbyrd om fabrikkens lange historie.

Med kombinationen af moderne produktion og strategisk placering bidrager Danish Crown og Aabenraa Havn til at skabe både smagfulde juletraditioner og stærke bånd til lokalområdet.

FAKTA
– Danish Crown har produceret leverpostej på Aabenraa Havn siden 1997.
– Halvdelen af al dansk leverpostej kommer fra fabrikken, der også har Danmarks største økologiske produktion.
– Årligt produceres 8.000 tons leverpostej i varianter som klassisk, økologisk og vegansk.
– Det oprindelige produktionssted stammer fra 1922, hvor Aabenraa Andelssvindeslagteri blev grundlagt.