Forretningsområder

Aabenraa Havns forretningsområder

Aabenraa Havn er én af Danmarks 15. største erhvervshavne målt på godsomsætning. I 2014 kom der over 1,35 mio. tons fast bulk gods ind og ud over kajerne, hvilket er en stigning på næsten 15% i forhold til 2013, hvor rekorden fra 2007 blev slået.

Aabenraa Havns forretningsområder spænder vidt og vi kan håndtere alt, lige fra tør og flydende bulk til Ro-Ro og stykgods. Fra 2016 udvider vi vores forretningsområde idet vi får vores første krydstogtanløb.

Tør bulk

Tør bulk er fællesbetegnelsen for forskellige løsvarer som foderstoffer, korn og gødning til landbruget, vejsalt, træpiller og flis, der anvendes som bioenergi, samt en bred vifte af materialer såsom grus, sten, granitskærver og sømaterialer, der anvendes i bygge- og anlægsbranchen.

På Aabenraa Havn har vi stor erfaring med håndtering af både losning og læsning af store mængder bulkgods på kort tid og kan tilbyde både nødvendig kajplads og store vanddybder.

15255 - 011

Flydende bulk

Flydende bulk omfatter produkter såsom råolie, organisk olie, kemikalier, melasse, fiskeolie, soyaolie m.m.

Aabenraa Havn har 2 tankskibsbroer med tilhørende pipeline, hvor vanddybderne når op til 11 meter. Lagerkapacitet til forskellige former for flydende bulk tilbydes også, kontakt da venligst Aabenraa Havn.

DCIM100MEDIA

Ro-Ro

Aabenraa Havn har moderne ro-ro faciliteter, hvor lasten kan køres ombord på skibene.

Vi har god erfaring med ro-ro projekter – store som små – og med gode tilkørselsforhold og en stor ro-ro terminal, så er Aabenraa Havn er oplagt valg for udskibning af ro-ro gods.

DCIM100MEDIA

Stykgods: Projektlast og andre opgaver

Aabenraa Havn oplever, at godset der skal håndterer kræver mere utraditionelle løsninger og specialudstyr idet og emnerne, der skal håndteres bliver stadig større og tungere.

Aabenraa Havn kan klare store opgaver og tunge løft, idet vores største kran har en løftekapacitet på 104 tons. Såfremt dette ikke er nok, så er der, i samarbejde med vores anden kran, mulighed for samløft.

DCIM100MEDIA

Krydstogtsskibe

I august 2016 anløber krydstogtskibet BRAEMAR Aabenraa Havn, som det første krydstogtskib på havnen.

Aabenraa Havn har de optimale besejlingsforhold og ud over en smuk indsejling i Aabenraa Fjord, så ligger Aabenraa som en perle ud til Østersøen.

Både i Aabenraa Kommune og på tværs af hele Sønderjylland, vil der være særlige seværdigheder og oplevelser når man ankommer til Aabenraa Havn med et krydstogtskib.

BRAEMAR ejes af det norske rederi Fred. Olsen Cruiser Lines og der er plads til 930 passagerer og 370 besætningsmedlemmer.

braemar