Udviklingsplan 2015-2035

udviklingsplan

Aabenraa Havn er en vigtig brik i det lokale samfund og vi skaber både arbejdspladser og understøtter erhvervslivet samt velfærden:

I juni 2015 offentliggjorde vi udviklingsplanen 2015–2035 for Aabenraa Havn, som fortæller, hvordan vi på både kort og lang sigt ønsker at cementere vores position som en af de mest attraktive erhvervshavne i Danmark, samt hvordan det kan blive til virkelighed.

Der er sket meget i havnemiljøet gennem de sidste mange år og de danske havne er i rivende udvikling og det samme gælder for Aabenraa Havn. For de danske havne er geografisk beliggenhed en af de væsentligste betingelser for vækst og de dage, hvor det var nok at ligge tæt på en større provinsby er passé. Også de videre transportmuligheder, såsom let adgang til motorveje, gør en havns geografiske beliggenhed unik. Udviklingen af nicher og fokusområder er et kriterie for succes i fremtiden, og især investeringer i infrastrukturen vægter højt.

Derudover er et langsigtet strategisk fokus nødvendigt for at kunne tiltrække de investeringer, som er nødvendige for at udvikle havnene. Som kommerciel virksomhed og en del af samfundet er det vigtigt, at Aabenraa Havn tænker langsigtet, både i forhold til udviklingsinitiativer og investeringer, og en væsentlig del af afkastet er arbejdspladser, aktivitet og erhvervsudvikling. Vi har en forpligtelse både over for havnens økonomiske bæredygtighed og over for samfundet. De langsigtede investeringer bærer dog først frugt om måske 10 år og de vil kun være mulige, såfremt der er et stærkt samarbejde mellem Aabenraa Havn og Aabenraa Kommune.