Opdatering vedrørende muligheden for et PtX-projekt på Aabenraa Havn

I april 2021 meddelte Linde Gas A/S og Aabenraa Havn, at man sammen ville undersøge mulighederne for at etablere et elektrolyseanlæg på Aabenraa Havn.

Linde Gas har afsluttet forundersøgelsen og har som følge heraf besluttet ikke at deltage i projektet. Linde bekræfter, at beslutningen ikke afspejler placeringen af Aabenraa Havn eller dens tilgængelige tekniske infrastruktur.

Aabenraa Havn har endnu ikke besluttet de næste skridt for havnen. Flere interessante projekter er i spil, og giver grobund for nye muligheder. Aabenraa Havn fortæller at situationen har givet anledning til en kort tænkepause, hvor man overvejer, hvilken retning man følger.

– Selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at Linde Gas har besluttet ikke at realisere PtX-projekter i Danmark i denne omgang, er det lidt af et luksusproblem for Aabenraa Havn. For der er fortsat massiv interesse for arealerne, fordi beliggenheden og infrastrukturen er så unik. Så ordsproget om, at når en dør lukkes, åbnes en ny, passer rigtig godt på situationen – og i dette tilfælde er det mange nye døre. Så vi er bestemt fortrøstningsfulde, siger direktør for Aabenraa Havn Henrik Thykjær.