Sønderstrand får nyt sand med hjælp fra E. Krag Råstoffer og Aabenraa Havn

Badegæsterne på Sønderstrand i Aabenraa kan se frem til at få nyt sand mellem tæerne. Sandet på en del af stranden bliver udskiftet med nyt strandsand i uge 24.

Aabenraa Kommune udskifter i uge 24 en del af sandet på Sønderstrand i Aabenraa. Sandet bliver udskiftet i samarbejde Aabenraa Havn og firmaet A/S E. Krag Råstoffer, der leverer råstoffer til bygge- og anlægsindustrien. Aabenraa Kommune køber sandet til en favorabel pris af E. Krag Råstoffer, der har til huse på Aabenraa Havn og har fået et overskud af strandsand hjem. Aabenraa Havn har tilbudt at stille maskineri til rådighed, så udskiftningen af sandet kommer til at forstyrre borgerne mindst muligt.

– Badegæsterne på Aabenraas bynære strand får nu endnu bedre forhold. Sønderstrand har også netop igen fået Blå flag-strand, og jeg håber, at både vores egne borgere og besøgende får lejlighed til strandture på Sønderstrand i sommerens løb, siger formand for Teknik og Miljøudvalget Bent Sørensen.

Sandet bliver skiftet i området nord for badebroen og hen til restaurant Under Sejlet. Det nye strandsand er af samme kvalitet som det sand, der ligger under beachvolley-banen.

Stranden bliver midlertidigt lukket i de to-tre dage, det tager at skifte sandet.

– Vi er opmærksomme på, at tidspunktet for at udskifte sandet ikke er det bedste, nu hvor strandsæsonen starter. Men vi handler nu på grund af den favorable pris, og jeg håber, at strandgæsterne vil have forståelse for, at stranden vil være lukket, mens vi skifter sandet. Der vil også være en del trafik af lastvogne og andet maskineri til og fra stranden. Vi gør alt, hvad vi kan, for at generne bliver så små og korte som muligt, siger direktør for Kultur, Miljø & Erhverv Stig Werner Isaksen.

 

Arbejdet består i at fjerne et ca. 20 cm tykt lag af det eksisterende sand og erstatte det med ca. 30 cm af det nye strandsand.

Tryk på nedenstående for at se arealet på Sønderstrand der får nyt sand:

KORT

Kontaktinformation:

Teamleder, Drift & Vedligehold, Peter Kierkegaard, tlf. 7376 7819
Kommunikationsmedarbejder Dorthe Lindahl, tlf. 7376 7290